Бившият икономически и енергиен министър в кабинета „Борисов-1“ Трайчо Трайков използва профила си във „Фейсбук“, за да съобщи, че не е уведомен за иска на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) в съда.

„До момента нито аз, нито адвокатът ми сме уведомени официално за иска на КПКОНПИ, за който вчера (петък – б.р.) съобщиха медиите. Такава информация не е налична нито на сайта на КПКОНПИ, нито на този на Софийския градски съд“, оплака се той в социалната мрежа.

Трайков пояснява, че комисията разполага с доказателства за произхода на всички пари от имуществото му от повече от 10 г.

„Трябваше да ходя на място и да обяснявам защо някой в държава от ЕС изисква от мен документи отпреди 11-12 години. Депозирах ги в КПКОНПИ в определения от нея едномесечен срок за възражения, но на практика разполагах с не повече от 2 седмици – преди това КПКОНПИ не позволяваше да чета и копирам нищо от разследването им, освен първоначалните два часа за запознаване“, обяснява той.

Трайков допълва, че не са му съобщили дали използват някаква методология, която да обясни „очевидните аритметически и логически несъответствия в доклада“.

Бившият министър се оплаква, че след депозирането на документите в средата на октомври нито той, нито адвокатът му са получили обратна връзка или разяснение за някои медийни публикации.

„Излишно е да казвам, че ако бяха поискали информация от мен още преди запорите през август, щяха да я получат“, отбелязва Трайчо Трайков.

Според Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) бившият икономически министър не може да докаже произхода на имущество на стойност 2 372 004 лева и 55 ст. На Трайков вече е запорирано имущество за над 1 милион и 500 хиляди лева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar