Препинателни знаци в съобщения и вдигнато палче накарали майката на убитата Евгения Владимирова да се усъмни, че не дъщеря й отговаря в общ чат, а някой друг. Това разкри Капка Чорбанова в съдебната зала.

Делото за убийството на младата жена тръгна по същество в Софийския градски съд с разпит на свидетели преди ден. Подсъдими са съпругът на Евгения – компютърният специалист Орлин Владимиров, и неговият баща Пламен Владимиров.

Евгения изчезна на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й беше открито в куфар, захвърлен край Перник.

Два дни преди изчезването на младата жена, на 11 октомври 2021 г. 8,48 ч., майка й със съобщение в общ чат поканила на обяд в неделния ден семейството на Евгения и това на брат й.

На 13 октомври сутринта ги попитала какво да сготви за децата. Евгения не отговорила. Часове по-късно Капка получила съобщени от дъщеря си: „Само да не са пържени картофи“. Тогава майката се пошегувала дали може да са варени. В 16,50 ч. тя получила вдигнато палче.

„Евгения никога не ми отговаряше по този начин“, обясни Капка Чорбанова пред съда. Другото, което накарало родителите на младата жена да се усъмнят, била точката накрая на съобщението. Когато след изчезването на Евгения майка й и баща й – Капка и Андрей Чорбанови, коментирали помежду си, те си припомнили, че дъщеря им не слагала точки и други препинателни знаци в края на съобщенията.

Две седмици след изчезването на младата жена майка й настояла Орлин да се подложи на полиграф. Той отказал с аргумента, че не вярва на детектора на лъжата, а и резултатите от него не се приемали в съда.

Капка Чорбанова описа и колко много Евгения е обичала своето дете. Тя го целувала по 15-20 пъти. Понякога родителите й я критикували да не го целува толкова много, за да не го разглези.

Много го обичам, отвръщала им младата майка.

Бащата на Евгения – Андрей Чорбанов, описа колко тежко детето е понесло всичко. То дори ревнувало братовчедите си, че те имат майка и баща. Те пък започнали да се тревожат и тяхната майка да не изчезне. Трябвало да им обяснят, че хората не изчезват така.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar