Никола Камбелов с прякор Синбад, който закла по особено жесток начин мъж в „Столипиново“ преди цели 16 години, бе осъден на 7 години затвор при първоначален строг режим .

Със същата присъда подсъдимият е осъден да заплати на гражданския ищец и частен обвинител сумата от 100 000 лева.

На 12 декември 2003 година Никола наръгал с нож в гърба 26-годишният Божидар Моллов в квартал „Столипиново“. Причината довела до кървавия инцидент е жена. Наръганият Божидар обвинил приятел на Синбад, че е отнел гаджето му.

Заедно с Никола Камбелов на бруталното убийство са присъствали Зоя, която е въпросната бивша любовница на убития и новата й изгора. След престъплението те се разбрали да си мълчат. Оставили наръгания мъж на улицата, той се опитал да потърси помощ, но издъхнал от тежката кръвозагуба. Синбад изхвърлил оръжието в река Марица.

Повече от 14 години престъплението остава неразкрито. Чак през 2017 година, след показания на свидетели е заловен убиецът Никола Камбелов.

След 16 години той се призна за виновен пред Окръжен съд – Пловдив. Магистратите прецениха, че макар и непълнолетен, едва 15-годишен Никола е разбирал значението на деянието си и е умилено и умъртвил жертвата си по особено жесток начин.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar