Танцьорката, помляла 10 коли в Пловдив, може отново да попадне зад решетките. Този път причината е жалба от студентка.

Според момичето Габриела Медарова я ударила. Боят бил нанесен в дискотека, а Медарова била пияна, твърди нападнатото момиче. То е подало жалба, предаде NOVA.

Случаят ще бъде докладван в прокуратурата и оттам ще решат дали да задържат Медарова за нарушаване на гаранцията, под която е пусната. В момента тя е на свобода срещу 5000 лева.

При ареста на 20-годишната жена в средата на април, дрегерът отчете над 1,3 промила алкохол, а драг чекът – употреба на марихуана.

Според прокуратурата тя е извършила три престъпления – управлявала е моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и е причинила по непредпазливост значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. За първите две обвинения жената може да получи до 3 години затвор.

Пред съда танцьорката се разплака и заяви, че много съжалява за случилото се. Тя каза, че се е качила зад волана пияна, защото нямала пари за такси.

Освен това стана ясно, че Габриела Медарова е искала да прехвърли вината за инцидента върху собствената си майка. Последната обаче отказала да лъжесвидетелства, че е управлявала джипа.

Габриела обясни, че изпушила една цигара марихуана след произшествето, а не преди това. Полицаите обаче са установили обратното.

Адвокатът ѝ разкри че в същата вечер тя е изпила няколко чаши алкохол, тъй като управителят на нощния клуб в който работи я глобил със 100 лв.

Експертиза показва че тя е нанесла щети на автомобилите за повече от 40 хил. лева.

Родителите ѝ определиха случилото се като „неуместна постъпка от нейна страна“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar