Танцьорката от Пловдив Габриела Медарова попадна за втори път в ареста, след като удари юмрук в лицето на непозната в тоалетната на нощен клуб в града на тепетата. Младата дама, която е и студентка първи курс, придоби печална слава в медиите в средата на април с мелето с 10 коли в квартал „Кючук Париж“. С поведението си в нощта на 11 май Медарова затвърди репутацията си на лошо момиче, което пред полиция и съд плаче и се разкайва, но когато излезе на свобода, си прави каквото си иска.

Във фаталната нощ на 11 май Габриела отишла в дамската тоалетна на нощен клуб „Мегами“ в Пловдив с приятеля си Пачо. Двамата се наврели в една от кабинките. Когато излезли, без абсолютно никаква причина, Медарова праснала юмрук в лицето на напълно непознатата до този момент за нея Катя Андреева. Втората празнувала с приятели в клуба своя 21-и рожден ден.

Преди инцидента двете с Габриела не се познавали, не е имало скандали нито между тях, нито между компаниите им, потвърди адвокатът на Габриела Медарова Орлин Търновалийски. Той защитаваше младата жена и по време на първия й арест за потрошените коли. Тогава срещу клиентката му бяха повдигнати три обвинения –за шофиране след употреба на алкохол, след употреба на дрога и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. За новото провинение срещу Габи прокуратурата повдигна обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на Катя Андреева по хулигански подбуди. Производството срещу танцьорката ще бъде бързо, съобщи говорителят на районна прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. „С приятеля си са били в тоалетната заедно. Не е имало никакви предварителни разговори или агресия с потърпевшата. Излиза от тоалетната и удря юмрука в лицето на другото момиче“, обясни какво се е случило Илиев.

Катя Андреева паднала на земята, обляна в кръв и след това потърсила медицинска помощ. Тя е твърдо решена да си търси правата по съдебен ред срещу Габриела Медарова и не може да си обясни с какво е провокирала тази агресия. Самата Габриела пък при първия си разпит в полицията обяснила, че без да иска е ударила с вратата на тоалетната лицето на Катя. Това обаче било опровергано от свидетели, които са присъствали на инцидента. Няколко дни след юмрука в тоалетните на нощния клуб Медарова бе арестувана повторно от полицията, а наблюдаващият прокурор я остави за нови 72 часа зад решетките. При последващите разпити във Второ районно управление Габриела вече била сменила версията си какво точно се е случило в 2,50 часа на 11 май в тоалетните на нощния клуб. Тя казала, че без да иска се подпряла на Катя и така я наранила.

„Не се познават с другото момиче. Твърдението на Габриела Медарова е, че неволно се е опряла на нея. Не е нарочно. Нито я е познавала, нито я е виждала някога“, каза адвокат Търновалийски. По думите на обвиняемата пред разследващите й прилошало, защото била на много силни лекарства. Те й били предписани от психиатър след мелето с 10-те автомобила, за да се успокои след престоя в ареста и медийния шум.

„Тя алкохол и наркотици към този момент има пълна забрана. Не е пила, но й е прилошало от силните лекарства. В тоалетната е била с приятеля си именно, защото й е призляло от лекарствата“, обясни защитникът, като така разсея инсинуации, че Габриела и Пачо влезли в кабинката на дамската тоалетна за други, по-интимни неща. Двамата живеят заедно и няма нужда да влизат в тоалетна, за да правят каквото и да било, каза още той. „Вярно е, защото й е станало лошо и той е влязъл с нея, за да й помогне. Но иначе намеците защо са били заедно ги разбирам. Не е за това. Те живеят заедно, не е необходимо да ползват тоалетна за такива цели“, бе категоричен адвокатът на Габриела. А й станало лошо, защото пиела лекарството „Стрезам“. По думите на адвокат Търновалийски след инцидента Габриела Медарова се е опитала да се свърже с Катя Андреева, за да й се извини. Свръзката нямало как да бъде лична, защото танцьорката е в ареста, но нейни близки са се пробвали да говорят с другото момиче. Получили са категоричен отказ за последваща комуникация.

„Това е хулиганство“, е категоричен зам.-районният прокурор Атанас Илиев. Той уточни, че производството за юмрука в лицето е за лека телесна повреда по хулигански подбуди. „Има разпореждане от районна прокуратура да се води, като бързо производство. Това е нещо изключително рядко, защото процедурата е нова. С последните изменения в НПК от 5 октомври миналата година бе въведена възможността прокурорът да разпореди дадено досъдебно производство да бъде бързо. Тоест, прокурорът вече има такава възможност и ние се ползвахме от нея“, обясни прокурор Илиев.

По първото разследване срещу Габриела Медарова за потрошените коли тя е на свобода срещу 5 000 лева гаранция. Първоначално съдът реши да я пусне от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лева, която бе обжалвана и въззивна инстанция я намали с 15 бона.

По второто разследване младата дама престоя в ареста няколко дни, след което бе пусната на свобода от районния съд с мярка „Подписка“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar