Таксиметров шофьор от Благоевград е обвинен в изнасилване на 15-годишна приятелка на дъщеря си, а вчера Благоевградският районен съд го остави в ареста.

45-годишният Янко Тренчев извършил гнусното деяние на 23 март в периода от 13 до 16 ч в апартамента си в кв. „Освобождение“.

В петък момичето не отишло на училище, защото се

оплаквало от

болки в корема

Девойката решила да отиде на преглед в поликлиниката. Взела две връхни дрехи, които преди време ползвала от съпругата на Янко, и решила на път за болницата да мине през жилището, за да ѝ ги върне.

Когато стигнала до апаратамента и позвънила, на вратата се показал бащата на приятелката ѝ. Мъжът дръпнал девойката навътре и заключил. Първо я попитал дали знае с кой мъж му изневерява съпругата. Детето отговорило, че не знае нищо.

Тогава мъжът започнал да я опипва. Тя пък се съпротивявала и поискала да си тръгне. Той обаче успял със сила да я задържи, като притискал силно ръцете ѝ, по които останали следи от насинявания и охлузвания. Мъжът успял да я съблече, след което близо три часа я изнасилвал и се гаврил с нея.

Опитал да

извърши и

анален акт

След това пуснал момичето да си ходи. Изплашена, тя се оплакала на родителите си, отишла и на преглед при съдебен лекар.

Сигналът за инцидента е бил подаден късно вечерта в петък в Първо РУ – Благоевград, от самата пострадала. Полицията е арестувала таксиметровия шофьор, който с прокурорско постановление е задържан за 72 часа в ареста. Обиските в дома му продължили повече от 5 часа, за да се съберат доазателства за бруталното му деяние.

От първоначалните показания на ученичката става ясно, че

преди година

шофьорът отново

се опитал да

блудства с нея

Тя гостувала често в дома на таксиджията, с чиято дъщеря били добри приятелки. Той и съпругата му имат и друго, по-малко дете.

Делото за мярката за неотклонение бе гледано при закрити врата. В кулоарите на съда обаче бе съпругата на обвинения Янко Тренчев – Анна. Тя бе категорична, че съпругът й не е изнасилил момичето. Дори съобщи името на ученичката, но ние го спестяваме.

„С мъжа ми сме

заедно от 20 г.

За всичко друго може да го обвиняват, но не и за изнасилване. Това момиче често идваше у нас, понякога и с майка си. Оставала е да спи при дъщеря ми, бяхме приятели. Смятам, че ни е направена постановка от момичето и майка му. Не съм сигурна дали въобще е имало изнасилване. Ако въобще нещо се е случило, категорична съм, че е било доброволно. Как така е викала и се е дърпала, а никой от съседите нищо не е чул“, каза Анна Тренчева. Тя допълни, че момичето живее само̀, а майка му от години работи в чужбина. Наскоро се върнала, защото имало сигнал, че непълнолетното дете е без родителски контрол.

Анна Тренчева

разбрала за

обвинението от

приятеля на

девойката

„В петък се прибирах от работа и пред блока беше приятелят на момичето и още едно момче. Каза ми, че мъжът ми е изнасилил ученичката и да слезе пред блока да се разберат. Прибрах се вкъщи и видях, че Янко спеше. Събудих го и му казах за обвинението“, допълни Тренчева.

Тя смята, че ако преди година Янко е посягал на девойката, не е логично тя да продължи да им ходи на гости и да остава да спи у тях.

Таксиджията може да обжалва мярката си за неотклонение пред окръжния съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar