[email protected]

Симо Касабов сключи споразумение за 3-годишна условна присъда след жестокия побой

40-годишният пловдивски бизнесмен Симо Касабов е платил 70 000 лв. обезщетение на жена си Димитрия, която преби с тенис ракета. Плащането е направено в деня на съдебното заседание по делото му и след като пострадалата потвърди, че е получила парите, той успя да сключи споразумение с прокуратурата.

Както „24 часа“ вече писа, Касабов призна вината си и договори 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок. Преди това бизнесменът прекара над 7 месеца зад решетки, тъй като беше с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Симо и Димитрия били във връзка от 2002 г. Мъжът бил ревнив и ограничавал контактите на съпругата си с приятелки и роднини. Следил телефона и местоположението ѝ. През годините се случвало да ѝ посяга. На няколко пъти Касабова бягала, но бизнесменът я намирал, биел я и ѝ взимал портмонето.

На 14 декември м.г. Симо Касабов се прибрал и заварил жена си с мобилен телефон, за който той не знаел. Избухнал скандал, Димитрия решила да сложи край на връзката им и мъжът я нападнал с тенис ракетата. След като била приета в болница, лекарите установили пробит далак, мозъчно сътресение, спукано тъпанче, редица фрактури и около 300 мл кръв в коремната кухина.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar