Нова специалност съдебна администрация ще бъде открита в тукашно училище.Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ ще се обучават пред следващите 5 години. Това съобщи днес председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова. Днес в една от заседателните зали на Темида състоя разяснителна кампания по темата.

Паралелка ще бъде открита още през следващата учебна година. Инициативата е на съдия Тянкова и е подкрепена от всички ръководители в местните органи на съдебната власт.

Предвижда се при дипломирането гимназистите да придобият трета степен на професионална квалификация. Това би улеснило и подпомогнало осъществяването на правораздавателния процес и обслужването на гражданите в съдебната система, смятат инициаторите.

На срещата днес пред възпитаниците са били разяснени накратко структурата и основните функции на съдебната власт, основните задължения на отделните длъжности в специализираната администрация и спецификата в работата на магистратите, се допълва в съобщението.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar