Рецидивистът, който посече с брадва 82-годишния Димитър Беров от белослатинското село Враняк отива на съд. Окръжната прокуратура във Враца е внесла обвинителния акт срещу 40-годишния Николай Димитров от същото село за убийство, придружено с грабеж. Зверството е извършено пред очите на баба Елена, съпругата на дядо Димитър, която е инвалид с отрязани два крака.

Кървавата баня се разиграла малко преди Коледа миналата година. На 22 декември към 15 часа в дома на възрастното семейство нахлул 39-годишният им съсед Николай Димитров, който бил солидно почерпен и въоръжен със секира. Неканеният гост замахнал с топора няколко пъти. С един от ударите буквално разцепил главата на стареца. Другите попаднали в тялото на жертвата му, която се строполила в локва кръв.

След клането касапинът се нахвърлил на бабата, удрял я с дръжката на топора и я принудил да му даде скатаните в портмонето й 1560 лева, които били приготвени за погребенията им. После преровил цялата къща за още пари, но не намерил. А преди да си тръгне взел телефона на бабата и заковал прозорците, за да не може старицата да извика помощ. Баба Елена обаче се свлякла от количката и буквално по корем, като си помагала с ръцете, успяла да излезе навън и се развикала. Съседите й я чули и като отишли да видят какво се случва, се натъкнали на ужасяващата гледка.

Убиецът е с дебело криминално досие за кражби и грабежи. Последният път бил осъден, защото задигнал 1000 лева от Димитър Беров. През май миналата година излязъл от затвора и решил не само отново да ограби стареца, но и да му отмъсти, задето го е вкарал зад решетките.

Веднага след зверството Николай Димитров е арестуван. Той опитал да избяга с такси, но шофьорът разбрал кого кара

след като получил сигнал от колега и го закарал пред полицейското управление в Бяла Слатина. Там убиецът сам се предал и му щракнали белезниците. Срещу него е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с умишлено лишаване от живот по особено жесток начин по чл.115 от Наказателния кодекс. Това престъпление се наказва и с доживотен затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar