Във Великотърновския окръжен съд в понеделник тръгва делото срещу 30-годишна шофьорка, която причини смърт на жена и средни телесни повреди на още двама след челен удар в бус с болни на хемодиализа край Арбанаси.

Тежката катастрофа стана на 10 юли 2019 г. по рисковото трасе между Велико Търново и Горна Оряховица.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Подсъдимата Полина С. е обвинена в това, че при управление на лек автомобил „Ауди А6“ нарушила правилата за движение. Тя се спускала в посока към В. Търново с над 79 км/ч при ограничение от 40 км и на остър ляв завой навлязла в лентата за насрещно движение, без да е необходимо изпреварване или заобикаляне.

В следствие на това реализирала удар с насрещнодвижещия се в посока Г. Оряховица кемпер „Мерцедес“, управляван от унгарски гражданин. Шофьорката продължила движението си в лявата лента и се забила челно в специален автомобил „Форд Транзит“, собственост на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД. Бусът превозвал пациенти на хемодиализа. В катастрофата Полина причинила по непредпазливост смъртта на Райна Д. от гр .Г. Оряховица и средна телесна повреда на още двама от пътувалите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar