Жителка на американския град Сиракуза, щата Ню Йорк, е завела дело срещу настоящите собственици на котката си Лейси, защото те не я пускали да спи в спалнята им, както било уговорено в договора за предаването на животното. Това съобщава електронният вестник „Лента ру“, като се позовава на публикация на изданието „Пост Стандарт“.

През 2009 г. Карол Мани приютила котенце от породата норвежка горска котка и му дала името Лейси. Котката обичала да спи редом със стопанката си и силно мяучела, ако не бъде пусната в спалнята.

На 72-годишна възраст жената претърпяла медицинска процедура, след която й било забранено да вдига тежки предмети. Поради това тя не можела да се грижи повече за Лейси. Карол се обърнала към Данет Романо, за да й даде котката за отглеждане и през април 2018 г. двете жени подписали съответните документи.

Веднъж на няколко седмици Мани пристигала при семейство Романо, за да вижда бившия си домашен любимец. Тя питала дали семейството допуска Лейси да спи в спалнята им, но получила отговор, че котката не може да се качи по стълбите на втория етаж на къщата. Това я усъмнило, защото при нея животното без проблем се изкачвало по стъпалата.

През декември 2018 г. семейство Романо заминали в отпуск за десет дни и не разрешили на Карол Мани да вземе котката, като й обяснили, че за нея ще се грижи техен съсед. В разговор с Карол г-н Романо й признал, че те не пускат Лейси да спи в семейното ложе. След което семейството ограничило контактите си с бившата собственичка.

В отговор Карол Мани завела съдебно дело срещу новите собственци на Лейси, като ги обвинила, че са нарушили договора помежду им в частта за това, къде може да спи котката. В исковата си молба тя е написала, че е била лъгана от Романо, като са й казвали, че ще пускат Лейси да спи в спалната. Освен това Карол иска животното да й бъде върнато от съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar