Подсъдимият за съпротива на полицаи пловдивчанин Асан Карамехмедов е във френски затвор за трафик на хора, научи „24 часа“. Днес за 13-и път беше направен опит за старт на делото, но по очевидни причини той не се яви. Според съпругата му синът на Карамехмедов също е заминал, за да излежи 8-годишна присъда за същото престъпление.

Пловдивчанинът е обвинен в това, че на 15 март 2020 г. е оказал съпротива на двама служители от Специализираните полицейски сили. Вече над 2 години съдът се опитва да започне дело по случая, но многократно изникват пречки. Адвокатът му Валери Стоичков каза, че преди 10 месеца е установено точно в кой затвор се намира подсъдимият.

„След като е установил местоположението му, съдът трябва да направи всичко необходимо, за да го призове“, обясни Стоичков и поясни, че за да започне делото трябва Карамехмедов да получи призовка и обвинителен акт. Правени са опити това да се случи, но реакция от френска страна. Издадена е и европейска заповед за задържане, на която също не е отговорено.

Освен подсъдимия, в съдебната зала не се явиха и двамата съдебни заседатели. Съдия Георги Гетов каза пред защитата и обвинението, че причините за отсъствието са съответно пътуване и неотложен ангажимент. 14-и опит за старт на делото ще бъде направен на 15 ноември.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar