Мъжът е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Заедно с жертва живеели заедно в гр. Петрич. 41-годишният мъжът често злоупотребявал с алкохол. Често тормозел С.К. физически и психически. Това станало повод тя да сезира съдебен орган, който на 19.02.2019 г. издал заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие. Два месеца по-късно съдът се произнесъл с решение по воденото гражданско дело.

Мъжът е трябвало да напусне квартирата, както и да приближава на разстояние по-близо от 5 метра от въпросния имот.

Мъжът продължавал да посещава жилището. Той успял да убеди жената да го допусне в имота и да не подава сигнал в полицията. Вечерта на 09.05.2019 г. П.К. посетил посетил жилището и отказал да си тръгне. Той оказал психическо и емоционално насилие спрямо С.К., започнал да я обижда и удря по лицето. Вследствие жената получила контузия и кръвонасядане в областта на лицето. Пострадалата жена не е подала сигнал до полицията.

На следващият ден насилникът предложил на С.К. да излязат на разходка с детето. Жената отказала, а насилникът и се заканил, че „ще я унищожи“.

Уплашената жена успяла да напусне квартирата и да потърси помощ в полицията. Тя била прегледана от лекар, който издал медицинско свидетелство за установените наранявания.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия П.К. да продължи в съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar