[email protected]

Американец застава пред съда, заради това, че се обадил 815 пъти за 48 часа на бившата си приятелка, съобщи прокуратурата в Западна Вирджиния.

44-годишният Дерик Уейн Бауърс от Мартинсбърг, Западна Вирджиния, САЩ, е обвинен в киберпреследване. Според съдебните документи Бауърс е тормозил и сплашвал бившата си приятелка чрез текстови съобщения, телефонни обаждания и чрез Facebook. През декември 2022 г. той се е обадил на жената от окръг Морган 815 пъти за период от 48 часа. Освен това Бауърс изпратил на жертвата хиляди тормозещи текстови съобщения в продължение на няколко месеца. Бауърс също използвал публикации в социалните медии, за да я засрами и унижи. Ако бъде признат за виновен, го очакват пет години затвор.

„Киберпреследването е всеобхватен проблем, към който се отнасяме много сериозно в Западна Вирджиния“, каза американският прокурор Уилям Иленфелд. „Насърчавам онези, които са сплашвани онлайн и които страдат от значителен емоционален стрес в резултат на това, да подадат доклад в полицията, така че нарушителите да бъдат разследвани и подведени под отговорност.“

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar