Михайлов: Бербатов е фабрика за фалшиви новини

Два състава на Софийския градски съд спряха са постановили спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Така избраното ново ръководство не може да бъде официализирано, информират от екипа на Димитър Бербатов. Това стана след жалби на 3 клуба за административни нарушения при провеждането на конгреса. По-късно стана ясно, че също така прокурорска проверка е стартирала в БФС, като основна цел на проверяващите е изграждането на стопанисването на Националната футболна база в Бояна. За целта е изискана цялата документация.

Тези разкрития бяха опровергани от президента на БФС Борислав Михайлов, който ги нарече фалшиви новини, като не пропусна да атакува лагера на основния си опонент Димитър Бербатов.

„Тъжно е, че човек като Димитър Бербатов, който има заслужено място в историята на българския футбол, се е превърнал във фабрика за производство на фалшиви новини, лъжи и манипулации. Воден от една-единствена цел – да седне на президентския стол на БФС. При това, след като загуби на извънредния Конгрес. Вместо да влага толкова много енергия и усилия в създаването и тиражирането на неистини, може да насочи всичките си възможности в градивна посока. Тиражирането на „новини“ за проверки от икономическа полиция и Прокуратурата, за не подадени навреме документи на БФС, за отказ на Софийски градски съд да впише решенията, взети на извънредния Конгрес, имат само една цел – да вредят на българския футбол“, написа Михайлов в профила си във Фейсбук.

Отношение по темата взе и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, според когото документацият е пусната навреме от страна на футболния съюз към съда и потвърди, че са предадени документи за проверка на Икономическа полиция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar