Строеж пред бл.19 и 20 в столичния квартал „Младост“ 1, протестите срещу който свалиха предишния кмет на района Цвета Авджиева и доведоха до популярността и избора на Десислава Иванчева на поста, ще има. Това реши окончателно Върховният административен съд, става ясно от публикация на самата Авджиева във фейсбук.
Тя припомня, че на 15 август 2016 г. е подала оставка като кмет на район „Младост“ заради възникналия казус със строежа в района на бл.19 и бл.20. Няколко дни по-късно, под натиска от страна на ИК „Зелен Младост“, тогавашният главен архитект на района издаде заповед за спиране на строителната дейност. След няколко съдебни инстанции обаче на 24 август Върховният административен съд окончателно постанови, че преустановяването на строежа е незаконосъобразно.
На страницата на Десислава Иванчева, която вече е в Сливенския затвор като подсъдима, се появи коментар: „Каква радост, какъв възторг… Бившата кметица Авджиева коментира, че според съда пред бл.20 ще има строеж. Казусът е интересен, защото г-жа Фандъкова обеща, че там строеж няма да има. Да видим.“

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar