Парична гаранция от 2000 лв. постанови Районният съд в София за 18-годишната Дияна Мандакова, която в малките часове на 13 септември помете с автомобила си пет паркирани коли в столичния квартал „Люлин“.

При последвалия тест дрегерът отчел положителен резултат. Тестът за наркотици показал, че обвиняемата е шофирала и след употреба на кокаин. При инцидента пострада една от пътничките в нейния автомобил. В съдебната зала стана ясно, че експертизата показа над 1,9 промила алкохол в кръвта.

Пред съда ученичката през сълзи заяви, че искрено съжалява за всичко.

„Със сигурност няма да се укривам, ще съдействам за разследването. Извиних се на собствениците на автомобилите, ще поема всички щети. Със сигурност това няма да се повтори“, каза Дияна.

Тя заяви пред съда, че иска да ходи на училище и тази година има матура. В залата стана ясно, че във въпросната вечер момичето карало автомобила на майка си. Според адвоката му била засечена от друг автомобил и се наложило да направи рязка маневра, за да избегне произшествие.

Според прокуратурата обаче деянието е с висока обществена опасност и има риск обвиняемият да извърши друго престъпление.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar