Върховния касационен съд придвижи с крачка напред процедурата, свързана с казуса за плащането по търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Съдът отхвърли жалбата на Атанас Борносузов срещу разпределението на парите.

Търгът беше спечелен от „Ред енимълс“. Фирмата, свързана със собственика на „ЦСКА – София“ Гриша Ганчев, спечели с предложение от 8 млн. лева.

След изчистване на всички възражения започва да тече седемдневен срок, в който сумата трябва да бъде платена. Ако това не стане, ще бъде даден срок за плащане на лицата, представили следващото по ред предложение в търга, което е за около 2 млн. лева.

Преди седмица втородивизионният „ЦСКА 1948“ обяви, че се е договорил с носителите на втората оферта в търга, без да посочва никакви подробности. „Финансовата структура за реализиране на сделката е обезпечена и няма да се отрази негативно върху оперативния бюджет на клуба“, заявиха от клуба.

„Дневник“ потърси за коментар синдика на фалиралото дружество Дора Милева, но тя не отговори на обажданията.

Преди година административният директор на „ЦСКА – София“ Милко Георгиев каза, че Ганчев ще плати с удоволствие парите за активите, но се чака приключване на процедурата.

Сумата от 8 милиона лева е почти пет пъти над тази, на която бяха оценени активите – 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА – 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева.

Именно с имот край Бяла беше свързан друг казус около активите. Бизнесменът Вълкан Стойновски заяви преди време, че е спечелил дело за собствеността на имотите, включени в общия пакет, предложен на търга и претендира, че те не трябва да бъдат включвани в общия пакет с активите.

Тогава Милева заяви, че нов търг няма да се прави. По думите на Георгиев Ганчев би платил, но преди това трябва синдикът Милева да представи „чисто удостоверение за тежести“ на имотите, които бяха включени в търга за активите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar