Забраната на гражданите на 5 страни да влизат в САЩ е одобрена

Американският президент Доналд Тръмп приветства решението на върховния съд, което потвърждава забраната му за влизането в страната на граждани от петте мюсюлмански страни. Тръмп обяви, че това е „огромна победа“ за американския народ, над „хистеричната“ опозиция на демократите и медиите.

„Върховният съд потвърди ясната власт на президента да защитава сигурността на нацията на САЩ“, заяви Тръмп в изявление.

„Това също е и момент на огромна победа след месеците на хистерични коментари от страна на медиите и демократите, които отказаха да направят това, което е нужно, за да подсигурят страната и границите й“, каза Тръмп.

Петима от деветимата съдии на върховния съд заявиха, че последните версии на забраната, която според администрацията служи за запазване на националната сигурност, са абсолютно валидни и могат да се използват.

Последните версии засягат Северна Корея, както и петте основно мюсюлмански страни – Иран, Либия, Сомалия, Сирия и Йемен.

Някои венецуелски политици също бяха засегнати от тези забрани.

Забранителният указ на Тръмп вече не е мюсюлмански

САЩ с нови критерии с визи за мюсюлмани

Първоначалната забрана за достъп до територията на САЩ, която Тръмп издаде предизвика доста противоречия, тъй като засягаше шест страни с мюсюлманско мнозинство и беше наречена „мюсюлманска забрана“. Добавянето на Северна Корея и Венецуела към списъка означава, че в него вече няма само държави, в които преобладаващото население е мюсюлманско.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и .

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar