Съдът в Пловдив поряза за втори път полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов, които са обвинени от прокуратурата в грабеж на бус с цигари без бандерол за 300 000 лева. Ченгетата, които са работели в Общинска и в Криминална полиция, продължават да твърдят, че са натопени и нямат нищо общо с обира. В същото време собственикът на буса Еркан Хаков, който бил завързан със свинска опашка, твърдял, че търгува с памперси и омекотители и не си признавал за цигарите без бандерол. Затова и той съобщил по-късно в полицията за ограбения бус, стана ясно по време на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми през юни.

Модев и Атанасов бяха арестувани в началото на лятото при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и на Окръжната прокуратура в Пловдив, като оттогава двамата са зад решетките. Преди да бъдат закопчани, полицаите били наблюдавани няколко седмици от своите колеги. Грабежът на микробуса с цигарите е станал в края на май, когато двамата се направили на катаджии, за да го спрат. Според прокуратурата двамата нападнали шофьора, завързали го и отмъкнали буса с цигарите без бандерол.

Ченгетата се опитаха на 24 октомври да излязат от ареста, но апелативният съд в Пловдив прецени, че престъплението е тежко, а е и извършено от служители под пагон, чиято роля е обратната – да предотвратяват подобни криминални деяния. Според магистратите има и реална опасност двамата, ако бъдат освободени, да извършат други престъпления и затова ги остави за постоянно в ареста. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
grace
grace
18 октомври 2022 12:15
Гост
grace
grace
12 август 2022 10:07
Гост

The robbery of the van with the cigarettes took place at the end of May,,,when the two went astray to stop it.
https://azlogin.com/costco-employee-website/

saniez
saniez
11 юли 2022 8:27
Гост

последните творения на Никола Крумов. Употребява се за повишаване на … Застъпниците на доктора и учителя протестират, но са обвинени в изборна
https://tractorsinfo.net/costco-employee-login/