Близнаците Никола и Георги Асенови, обвиняеми за зверския побой над главния редактор на „168 часа“ Слави Ангелов за пореден път се разминаха със свободата в четвъртък. Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата инстанция, с която молбите им да бъдат освободени от ареста са оставени без уважение. Двамата обаче ще се приберат вкъщи за Коледа, показа проверка на „24 часа“.

Те и третият обвиняем Бисер Митрев бяха задържани на 23 април т.г., 37 дни след нападението над журналиста пред дома му. По закон могат да стоят в ареста не повече от 8 месеца, ако делото не е в съдебна фаза. Това означава, че най-късно на 23 декември Никола и Георги Асенови трябва да бъдат освободени. Освен ако не ги обвинят за друго престъпление или делото за побоя на Слави Ангелов не влезе в съда в следващите 10 дни. Разследването по случая обоче продължава. Третият бияч Бисер Митрев беше освободен с гаранция от 25 хил. лв. преди 2 месеца.

Според обвиненията им на 17 март вечерта тримата са пребили Слави Ангелов пред дома му в центъра на София. Срещу тях има солидни доказателства като ДНК следи, кръв от жертвата в колата, с която са се придвижвали, записи от камери, клетки на мобилни телефони, свидетелски показания, че точно те са поели поръчката за побоя над главния редактор на „168 часа“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar