Таен свидетел е споделил при разпит, че дупничанинът Васил Капланов-Каплата му е казал, че „Янек Миланов ще изчезне“.

    От 15 месеца Янек е в неизвестност. За последно той е се е качил вечерта на 31 юли 2020 г. в колата на Васил Капланов и след това следите му се губят. Двамата имали неизяснени отношения, защото преди време бившата съпруга на Каплата била приятелка на Янек.

    Срещу Васил Капланов и сина му Никола бяха повдигнати обвинения за закани с убийство срещу шефа на рокерския клуб в Дупница. Бащата пък на първа инстанция бе оправдан за незаконно притежание на патрони. Преди дни синът също бе оправдан на първа инстанция по обвинение, че е надраскал колата на Янек Миланов. При разпит свидетел с тайна самоличност споделил, че Васил Капланов му признал, че синът му Никола е извършил няколко отделни посегателства срещу колата и срещу апартамента на Янек. Разказал му дори, че Янек е правил секс с бившата му жена , като казал, че Миланов ще изчезне, визирайки, според свидетеля, негово бъдещо отвличане и убийство.

    Районният съд в Дупница обаче не прие за достоверни показанията на тайния свидетел, защото били противоречиви и нелогични. Експертиза на записа от камерата пред блока на Янек пък не е успяла да различи лицето на човека, който увредил колата му на 7 май 2020 г. Нямало нито едно пряко доказателства, че точно Никола е надраскал колата и спукал едната гума.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar