Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на Областната дирекция на МВР- Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Това съобщиха от пресцентъра на полицията, като не се посочват конкретни причини за решението на Стоянов.

Единствената предоставена информация по повод исканите оставки е „създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега“.

В областната дирекция на МВР е разпоредена проверка, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Тежкото криминално престъпление, за което най-вероятно става дума, е убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Потенциалният убиец обаче успя да напусне страната, поради кеото прокуратурата го привлече задочно като обвиняем. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Р.И.Б.

По-късно Окръжна прокуратура-Пловдив установи и задържа братя близнаци, които се смята, че са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил трупа, а другият, с помощта на кирка, мотика и лопата, е закопал тялото на жертвата. Двамата обаче нямали касателство със самото убийство.

Трагедията предизвика множество протести през последните дни в Цалапица. Местни жители и близки на Димитър излязоха с искане за постоянен арест за виновните и справедлив процес.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar