Стайко Стайков имал страх от полицаи и затова е искал да се предаде в Специализираната прокуратура, преди да се получи сигнала, че е отвлечен, научи „24 часа“. Той още не е разпитван официално, но от обърканите му показания в началото става ясно, че през септември м.г., когато го обявиха за издирване, е отвлечен от мъже, маскирани като служители на МВР. Те го пленили и измъчвали. Затова искал да го конвоират от къщата му до прокуратурата. От МВР проверяват сигнала за отвличането на Стайко Стайков, но засега не се потвърждава, казва директорът на националната полиция Христо Терзийски.

Синът на Миню Стайков се появи в „Пирогов“ в понеделник сутринта след 5 месеца издирване. В неделя вечерта се прибрал вкъщи с такси, а сметката платил негов служител, който го посрещнал. Стайко имал комоцио на главата и охлузвания по тялото. Прегледал го лекар, който превързал раната на главата му. Подписал молба, че ще се предаде и ще съдейства на разследването, но докато тя се внесе в прокуратурата в понеделник сутринта, на адреса му в кв. „Бояна“ са извикани медици от Спешна помощ, които го откарали в „Пирогов“. По-късно е преместен в МВР болница, за да му направят експертизи и да се разбере дали може да се изправи пред съда. В лечебното заведение на силовото ведомство Стайко Стайков е бил за кратко в интензивното отделение рано сутринта във вторник. По-късно през деня охранителите му са влезли в болницата и са поискали да го пазят.

„Обяснено им е, че това няма как да стане, и са си тръгнали. Пази го Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието“, коментира директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

За разлика от гардовете му прокурорите са посетили Стайко Стайков в болничната стая, за да му връчат обвиненията за участие в престъпната група, за която е разследван заедно с баща си. Той е подписал документа собственоръчно, но изрично е уточнил, че са нарушени човешките му права.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar