Спорът законни ли са камерите на толсистемата, започнат от адвокатите на жителите на софийското село Пролеша, се пренесе и на политическо равнище. Служебният регионален министър Иван Шишков заяви по БНТ, че не е намерил доказателства електрическите кабели и външни връзки, които снабдяват с ток рамките и камерите на съоръженията, да са законни и да са изградени с разрешителни за строеж.

„Когато се е внедрявала толсистемата през 2019 г., тогавашният зам.-министър Николай Нанков е попитал ДНСК по какъв начин и ред трябва да се одобряват плановете. Оттам са отговорили, че трябва да има разрешително за строеж и подробен устройствен план, където е нужно. Той е уведомил фирмата, която трябва да го изпълнява, но към момента нямаме никакви данни, че извършеното строителство има разрешение за строеж“, каза той.

Шишков бе категоричен, че камерите са законни, с издадени разрешения за строеж, но за външните връзки няма документи и той възложил проверка.

„Шишков беше съветник на министър Виолета Комитова, беше също така и зам.-министър, преди да поеме ръководството на МРРБ. Имаше две години да се справи с проблемите, които твърди, че е получил като наследство“, опонира му задочно Николай Нанков чрез фейсбук профила си. „Защо не го е направил ли? Защото реално проблеми няма. Има само лошо управление и политически натиск над висококомпетентната администрация на това важно министерство“, написа още депутатът от ГЕРБ.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar