Момче на 19 г. почина, а момиче на 14 г. е в тежко състояние в болницата в Шумен, след като прекарали нощта в кола със запален двигател в с. Друмево. По неофициална информация двамата са били сгодени. В сряда вечерта празнували рождения ден на момичето с компания извън селото. След това си тръгнали с автомобила на годеника ѝ. Вместо да се приберат по домовете си, двамата се усамотили в автомобила. Колата била спряна до чешмата в центъра на селото. Прекарали там между 4 и 5 часа по данни на полицията.

В 7 ч сутринта мъж от Друмево се приближил към автомобила, който дълго време стоял паркиран и с работещ двигател. Видял, че шофьорът и спътничката му са в безсъзнание. Обадил се на тел. 112. С помощта на друг човек от селото успели да отключат вратите на колата. Когато лекарите пристигнали, момчето вече било мъртво. Момичето е откарано с линейка в болницата в Шумен в тежко състояние.

Основната версия, по която разследващите работят, е задушаване с изгорелите газове на автомобила, който бил технически неизправен. Случаят е докладван в прокуратурата. Разпитват се свидетели и са назначени експертизи. Аутопсията ще покаже каква е точната причина за смъртта на момчето, докато медиците се борят за живота на годеницата му.

„Имаме информация, че автомобилът е бил технически неизправен – в купето са влизали изгорели газове“, каза комисар Веселин Захариев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Шумен. Няма информация двамата да са употребявали наркотици.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar