След продължило близо 6 часа заседание, районният съд в Благоевград остави за постоянно в ареста дознателката Розалина Кьосева. Решението на съдия Владимир Пензов бе взето преди минути. Адвокатът на арестуваната ще обжалва решението пред окръжен съд.

При закрити врата бе гледано делото за мярка за неотклонение на Кьосева, обвинена в опасни връзки със затворник. Тя бе арестувана в понеделник при акция на „Вътрешна сигурност“ под ръководството на Районна прокуратура. 28-годишната жена получи 4 обвинения за изнасяне на служебна информация, укриване на издирван бандит, документно престъпление и престъпление срещу правосъдието. Всички те са заради връзката й с лежащия в затвора в Бобов дол за разпространение на наркотици Владимир Божков.

Разследващата полицайка бе доведена в съда под конвой, а делото бе закрито заради използвани при разследването СРС.

Бащата на разследващата полицайка Георги Кьосев, който е шеф на сектор „Охранителна полиция“ бе дошъл в залата, за да подкрепи морално дъщеря си. „Надявам се на справедливо решение“, каза пред залата бащата, който бе видимо разстроен и едва сдържаше сълзите си.

Той е излязъл в отпуск докато срещу него тече дисциплинарна проверка, за да се установи дали е имал нещо общо с това, което е правила дъщеря му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar