13 месеца по-късно ще застане в понеделник пред Темида убиецът на 56-годишен самотник от павелбанското село Долно Сахране, който издъхна след жесток безпричинен побой на мегдана.

Срещу задържания за зверския побой 25 годишен Недко Койчев е повдигнато обвинение по член 116 от НК, като умъртвяването е станало по хулигански подбуди и особено мъчителен начин:съдебният лекар е установил, че по главата на загиналия Гунчо Гунчев има множество следи от ритници с тежка обувка.

Побоят над обичащият чашката, но иначе кротък е незлоблив мъж е станал малко преди 18,00 часа на 9 юни м.т. в парка на селото, в него участвали двама приятели: Койчев и връстникът му Иван Сотиров, които връхлетели на Гунчев изневиделица и докато се намесят свидетели успели да го потрошат от бой.

И двамата са безработни, честичко сядали в местната кръчма и се заяждали с околните, търсейки повод да покажат „мускули“ и да излеят агресията си. Два дни след задържането им Сотиров е бил освободен тъй като се превърнал в свидетел на прокуратурата.

Законът предвижда за това престъпление затвор от 10 до 20 години, очаква се на разпоредителното заседание обвиняемият да поиска делото да се гледа по съкратената процедура като по този начин ще съкрати с 1/3 престоя зад решетките.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar