Подсъдимият за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Младенов Севдалин Боюклиев на 47г. се опитал да си осигури алиби след зверството със суджуци. Това стана ясно в Окръжния съд в Пловдив след разпоредителното заседание срещу Севдалин и сина му Марин. Мотив за престъплението са над 50 000 лева, които убитият е инвестирал в крайпътното им заведение до село Нареченски бани.

Венцислав Младенов им давал на части тези пари, като понякога дори майка му Иванка ходела да тегли от банковата си сметка, за да преведе на бащата и сина от Нареченски бани. Убитият имал подозрения, че Севдалин и Марин дори укриват около 2 000 лева месечен оборот от него. Тъй като само наливал пари в кръчмата на двамата и не бил видял нито лев доход от тази инвестиция, софиянецът отишъл на 21 март 2018г. до Нареченски бани, за да си потърси парите. Това бил и поводът, заради който бащата Севдалин се нахвърлил първи с юмруци върху столичанина. В настаналото сборичкване и суматоха се включил и Марин, който впоследствие направил пълни самопризнания. Той заявил пред разследващите убийството на Венцислав, че фаталните удари по главата на бизнесмена били нанесени с брадва от баща му.

След престъплението Севдалин Боюклиев се върнал в кръчмата си и свалил цял наниз суджуци. Взел ги и с апетитното мезе отишъл в местния пенсионерски клуб. Дал ги на възрастните хора да се почерпят, като стоял с тях. Така искал да си осигури алиби, за да не бъде обвинен в убийството на бизнесмена. Това обаче не проработило, защото при разпитите в хода на досъдебното производство пенсионерите дори не успели да си припомнят в кой от дните през онзи март м.г. Севдалин им занесъл суджуците.

След като Венцислав Младенов не се върнал при близките си в София, те го обявили за издирване в столичното 9-то районно. Приживе убитият бил монтирал камера в крайпътната кръчма в селото. Севдалин и Марин не знаели, че тя наистина работи. Мислели, че е бутафорна. След като майката и сестрата на Венцислав алармирали полицията, съпругът на сестрата на убития отишъл в Нареченски бани и намерил захвърлената на боклука камера. Записът бил изгледан в София и станало ясно как е загубил живота си Венцислав Младенов. В голямото помещение на кръчмата той бил нападнат с юмруци от Севдалин, в мелето се включил и синът Марин. Когато изпаднал в безпомощно състояние, бил замъкнат от двамата в съседна стаичка, където бил доубит с три удара с тъпата част на брадва по главата.

Според съдебно-медицинската експертиза софиянецът е починал от 3 черепно-мозъчни травми, едната от които била по-голяма в тила. Именно тя довела до настъпването на смъртта. На 26 март бащата и синът били арестувани. Севдалин мълчал и не признавал нищо, но синът Марин направил пълни самопризнания и завел полицаите до водоема, където изхвърлили трупа.

След убийството Севдалин и Марин Боюклиеви се опитали да прикрият следите си. Те първо овързали с найлонова торбичка главата на убития, като на шията я завързали с въже. След това завили тялото му в завеса от заведението и пак го овързали с въже. После опаковали мъртвеца пак в найлон, който отново завързали здраво с въже. Натъпкали го в голям бидон, който затворили с метален капак от шахта за тежест и отново всичко овързали с въже. Превозили бидона с трупа до пътя над село Косово и го захвърлили в река Чепеларска. Именно оттам на 26 март т.г. с помощта на водолази трупът бил изваден. Бащата и синът изгорили окървавените си дрехи, а подът в кръчмата почистили с кислол. Другите дрехи изпрали, а остатъците от материалите, с които опаковали тялото, изхвърлили.

По време на разпоредителното заседание срещу Севдалин и Марин Боюклиеви стана ясно, че бащата не желае да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, за разлика от сина си, за да се възползва от възможността за съкратено съдебно следствие и евентуално намаляване с една трета на присъдата. Така бащата и синът ще бъдат съдени по т. 1 на чл. 371 от НПК, според който страните в процеса се споразумяха да бъдат разпитани само четирима от всички свидетели.

По искане на прокурора Костадин Паскалев съдия Христо Симидчиев назначи ДНК експертиза на кръв, открита по водопроводна червена метална врътка, която експертиза трябва да изясни дали кръвта е на убития. В рамките на разпоредителното заседание стана ясно, че и бащата, и синът били съдени преди години, като за по-младият присъдата била за опит за кражба.

Следващото заседание в процеса е насрочено за 28 октомври т.г. в окръжния съд в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar