Родителите са известни на полицията, ще се изследва психическото им здраве и поведение

Р аботи се с родителите на загиналите деца във Варна, те са известни на полицията. Това каза на брифинг ст. комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР – Варна във връзка с пожара в ж.к. „Владислав Варненчик“, при който загинаха две деца, предаде Агенция „Фокус“.

„Родителите на двете деца живеят на от година и половина на адреса. От известно време

ел. захранването им е спряно, поради неплатени сметки. Това е изключва версията за късно съединение или гръмване на бойлер.

Гърмът, който са възприели съседите е от малка газова бутилка, но вследствие на пожара, а не причинен от нея. Работим по всички възможни версии“, обясни ст. комисар Михов.

„Майката е била в апартамента. Бащата е бил навън. Прибрал се е, извел е майката. Опитали са се да изведат децата, но безуспешно. Родителите са задържани, работи се с тях. Децата не са посещавали ясла.

Двамата родители са познати на полицията.

Ще се изследва психическото им здраве и поведение. Майката променя постоянно версиите си. С нея продължава да работи психолог. Посещавани са от социални служби. Няма данни, че децата са били малтретирани“, допълни той.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов уточни, че наблюдаващият прокурор извършва анализ на доказателствата и ако счете, че са достатъчни, родителите ще бъдат привлечени като обвиняеми. „Смятаме, че пожарът е възникнал в резултат на човешка дейност. Огнището е установено. Това е било помещението, където са се намирали двете деца“, каза още Конов, цитиран от NOVA.

За момента се изключва версията, че пожарът е запален, за да се прикрие умишлено убийство на децата.

„Установено е по категоричен начин, че смъртта е настъпила от вдишване на дим, който е вследствие на горенето“, заяви Красимир Конов.

При трагедията в събота вечерта загинаха две деца – момиченце на 4 години и братчето ѝ на 1 година. Пожарът обхваща апартаментът минути след 22 ч. Огънят е бил толкова силен, че пламъците достигат до четвъртия етаж на сградата.

Източник: Агенция „Фокус“, Nova.bg Варна пожар деца смърт родители разследване

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar