Руди Джулиани подаде молба за обявяване в несъстоятелност, дни след като съдебните заседатели решиха, че той трябва да плати над 148 милиона долара обезщетение на двама бивши избирателни служители в Джорджия, които той оклевети, като ги обвини лъжливо, че са помогнали за фалшифициране на изборите през 2020 г. Това предаде Ройтерс.

Джулиани, който помогна на бившия президент републиканец Доналд Тръмп да издигне твърдения си за откраднати избори през 2020 г., е подал петицията в съда по несъстоятелността на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк. Той посочва, че има между 100 и 500 милиона долара пасиви и между 1 и 10 милиона долара активи.

Бившият кмет на Ню Йорк трябва да заплати 148 милиона долара на Руби Фрийман и Уондреа Мос, двамата бивши служители на изборите в Джорджия. В молбата за несъстоятелност на Джулиани фигурира и името на синът на президента Джо Байдън – Хънтър Байдън. Не е ясно обаче колко пари Руди Джулиани дължи на него.

Джулиани посочи Службата за вътрешни приходи и Държавния департамент по данъци и финанси на Ню Йорк сред своите кредитори.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar