Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на бул. „Черни връх“ в София през юли, при която загинаха две млади жени, каза пред съда в понеделник, че не си спомня нищо от деня на инцидента.

Тогава колата му се е движила със 160 км/ч според експертиза и се е блъснала в такси. През ноември стана ясно, че той ще отговаря пред съда като извършител по непредпазливост, но не и в условията на евентуален умисъл.

Пред съда той каза, че не е употребявал наркотици нито в деня на инцидента, нито преди това. Семерджиев добави, че не е карал катастрофиралата кола, а на волана е бил друг човек, който искал да я пробва, за да я веземе под наем. По негови думи в колата били трима души, като подсъдимият твърди също, че е помолил шофьора да намали.

Семерджиев има повдигнати пет обвинения – за държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, докато е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка.

На въпрос как как се е сдобил с швейцарска шофьорска книжка той отговори, че това е станало, след като се явил на изпит там.

Съдът изслуша и две експертизи, които показват с каква скорост е станал ударът, както и че едната жена е починала в момента на удара заради несъвместима с живота травма, а другата – минути след това.

След катастрофата започна вътрешна проверка в МВР заради данни, че полицаи са помогнали на Семерджиев след инцидента, както и при други случаи, при които той е бил спиран за проверка от полицейски патрули. През януари МВР уволни свои служители заради случая.

Успоредно Семерджиев се разследва и за притежание на около половин грам метаамфетамини, открити в катастрофиралия му джип, както и за кражба на гориво от бензиностанция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar