Жалба от полицейско насилие над сина й, ученик последна година в Павел баня възнамерява да депозира в прокуратурата жителката на село Долно Сахране Димана Попова.

По думите на жената, 18-годишното й момче Кирил Дечев е било отведено от дома си с лек автомобил „Опел Астра“ около 14,00 часа в РУ „Полиция“ – Казанлък от двама цивилни, които дори не са се представители.

Самият Кирил твърди, че едно от помещенията на управлението е бил бит с юмруци и изтезаван с електрошокова палка от шестима цивилни полицаи. Мъчителите настоявали да си признае, че предната вечер e продавал наркотици в Града на розите.

Ученикът е категоричен, че не поддържа контакти с хората, за които са го разпитвали полицаите и че по това време не е бил в Казанлък. Преди да бъде вкаран в стая на втория етаж на сградата му били отнети мобилният телефон и личната карта.

„След като разбраха че нищо не зная ме изхвърлиха като мръсно коте. Върнаха ми картата и телефона, но по тялото си имам достатъчно белези за побоя. И друг път са ме прибирали, беше през юни м.г. Пак да ме разпитват за наркотици. Тогава обаче не бях сам, имаше и други момчета от селото.“, коментира Дечев.

Семейството е потърсило съдебен лекар от Стара Загора, който да освидетелства нараняванията, но по телефона им било казано, че това ще им струва между 500 и 580 лв, сумата била непосилна за фамилията.

Димана Попова се е свързала с адвокат, който е поел казуса, сигналът-жалба ще бъде депозиран в понеделник.

„На конкретната дата не се работили по случай за търговия с накотици, не съм запознат, нека видим жалбата и при всички случаи ще бъде извършена проверка по сигнала.“, заяви началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Христо Петров .

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar