39-годишен жител на София е задържан и с повдигнати обвинения за притежание на големи количества хашиш, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването и планираните действия са извършени съвместно от криминалисти от Пето РУ – София и сектор „Кобра“ към СДВР.

Вчера около 23:30 ч. между селата Мирково и Байлово полицейските екипи са спрели за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен 39-годишен столичанин. При претърсване на превозното средство са намерени около 700 грама хашиш. Водачът е с положителен тест за употреба на наркотични вещества.

Същата нощ са били обискирани и 6 наблюдавани адреса – в и около София, както и на територията на Сливен. На един от тях, обитаван от задържания 39-годишен мъж, криминалистите открили стая, оборудвана като лаборатория за производство на хашиш. Иззети са различни пакети, машини и уреди за производство на незаконното вещество. Общото тегло на стоката е 2,5 кг., чиято стойност според експерти възлиза на над 25 хил. лв.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 354А от НК. Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar