Софийски градски съд отмени решението на Търговския регистър, който преди две седмици отказа да впише решението на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз от 6 декември миналата година за провеждане на извънреден изборен конгрес на 15 март 2024.

Причината се криеше в пропуски в документацията от извънредното заседание на Изпълкома на централата в началото на декември, като от ТР искаха нередностите да бъдат коригирани, преди поканата да бъде официално вписана.

Решението на Търговския регистър да не впише поканата за Конгрес през месец март доведе до реакция от подалия оставка като президент на БФС Борислав Михайлов, който пусна жалба до СГС, и днес съдът се произнесе в негова полза.

„Отменя по жалба на БФС отказ на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, постановен по заявление за обявяване на акт по партидата на сдружението – покана за свикване на общо събрание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да обяви партидата на БФС покана за свикване на конгрес, който да се проведе на 15.03.2024 година“, се казва в решението на съда.

Според него, Конгрес в крайна сметка ще има и той остава на 15 март. Решението обаче подлежи на обжалване, но все още не е ясно дали от ТР ще прибегнат до такава мярка. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar