Софийският градски съд отхвърли иска на Делян Добрев срещу евродепутата Елена Йончева. Това става известно от окончателно решение на съда. За него съобщиха и от офиса на Йончева.

Поводът за делото е случай от 2017 година. Тогава Елена Йончева заяви, че в общината в Хасково, където Добрев е областен координатор на ГЕРБ, са назначени негови роднини и приятели.

На първа инстанция, в районния съд, Йончева бе осъдена да плати обезщетение 7000 лв., както и съдебните разноски. Втората инстанция отмени това решение.

Елена Йончева не е увредила Делян Добрев, говорейки за скандала „Кумгейт“ в Хасково през 2017 г. Това е окончателното решение на съда по делото за вреди, заведено срещу тогавашния депутат от БСП, а сега евродепутат Елена Йончева. Софийският градски съд отменя решението на първата инстанция, с която Йончева беше осъдена да плати 7000 лв. обезщетение за 7 от 16-те си изказвания, възприети от Добрев като омерзяващи и обидни.

„Колеги и приятели ме питат как е възможно български съд да постанови в полза на внушенията и интерпретациите на Елена Йончева срещу мен.

Имам силно развито чувство за справедливост и не мога да ви опиша колко съм разочарован. Остана ми да се надявам да има Видовден!“, написа Добрев в личния си профил във Фейсбук.

В края на 2017 г. Елена Йончева оповести схема, според която на ключови позиции в местната власт са назначени роднини на Добрев и негови бивши бизнес партньори. Тя изнесе документи, според които зетят на Добрев Даниел Гаргов (всъщност – съпруг на първата му братовчедка) е не само председател на бюджетната комисия в общината, но и крупен изпълнител на проекти по програмата за саниране, като на един от обектите строителен контрол е била фирмата на родителите на депутата, припомня БГНЕС. По думите ѝ има и други високопоставени представители на местната власт, които са свързани с ексминистъра и които са заемали позициите си без конкурс.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar