Полицаи от Перник искаха да подпиша документи, които уличават Валентин Кирилов в престъпление. Единият ме заплашваше, че ще прати барети вкъщи да ме пребият. Друг ми предложи финансови стимули – първоначално 500 лв., за да подпиша нещо, което вече е написано от друг. Това разказа в спецсъда днес Мартин Пашев. Той бе разпитан като свидетел по делото срещу Валентин Кирилов, известен като Пуйката, и Красимир Йорданов за опит за обир на трезор в Кърджали през януари 2013 г. Първоначално по случая имаше още двама обвиняеми, но те сключиха споразумение с прокуратурата.

При нападението в Кърджали маскирани връзват 2-ма охранители, ангажирани с видеонаблюдението. Разбити са касети в трезора, но пари не са взети. Полицаи залавят един от групата след преследване, а в близките месеци – и останалите.

Пуйката е задържан през май 2013 г., но отрича да е замесен. Според Пашев между 2005 и 2010 г. той бил в Испания.

„Беше на почивка в Аликанте. Ходил съм му на гости. Сестра му го издържаше. Тук е безработен“, каза Пашев. Твърди, че бил викан след „всяка случка с престъпление“, например кражба в Перник, да го натискат да натопи Пуйката. Друг свидетел пък твърди, че получил оферта с есемес, ако говори срещу Пуйката.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar