Руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Дария Дугина, дъщерята на сътрудника на руския президент Владимир Путин – Александър Дугин. Това съобщи бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов в „Телеграм“.

Той е прочел изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

В него се казва, че това не е първата, нито ще бъде последната подобна акция на организацията.

„Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем дейността на шепа кремълски бизнесмени, които изсмукаха богатството на нашия народ и днес извършват престъпления в и извън страната. Ние обявяваме служители на правителството на Руската федерация и регионалните администрации за съучастници на узурпатора – тези, които не се откажат от своите правомощия, ще бъдат унищожени от нас.“, се казва в документа.

Партизаните призовават също така всички противници на Путин да се присъединят към тях.

Така Русия отново ще бъде свободна, пишат те.

Припомняме, че Украйна вече отрече да има пръст в убийството на Дугина. Това заяви вчера съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Дугина беше убита вечерта на 20 август, след като шофираният от нея автомобил беше взривен. Взривното устройство е било поставено под колата от страната на водача.

От руската прокуратура обявиха, че става въпрос за предварително планирано и поръчково убийство.

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин написа в „Телеграм“, че терористите на украинския режим, опитвайки се да елиминират Александър Дугин, са взривили дъщеря му.

По-рано днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако бъде потвърдена версията, че Дугина е била убита от украинци, става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм.

Дугин е смятан за автор на инициативата „Руски мир“, която залегна в милитаристичната и експазионистична външна политика на Кремъл.

Въпреки че не заема официален пост в правителството, бащата на Дария Дугина е близък съюзник на руския президент и дори е наричан „Распутин на Путин“.

Дъщерята на философа, Дария Дугина, е известна журналистка и коментаторка, която подкрепя руската инвазия.

По-рано тази година тя беше санкционирана от британските власти, които обвиниха 30-годишната жена, че е допринесла за онлайн „дезинформация“ във връзка с руската инвазия в Украйна.

На ултранационалистическите трудове на Александър Дугин се приписва, че дълбоко формират мирогледа на Владимир Путин и той е тясно свързан с руската инвазия в Украйна.

Идеологът и преди е изразявал подкрепата си за руската агресия спрямо Украйна и през 2015 г. беше поставен под санкции на САЩ заради предполагаемото му участие в анексирането на Крим от Москва през 2014 г.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar