В руския Красноярски край депутатите решиха да попълнят собствения си фонд от селскостопански продукти чрез незаконни доставки от временно окупираната част на Херсонска област, съобщава сайтът Гордон.

Съобщение за изземването се е появило на уебсайта на законодателното събрание на Красноярския край. Сега тази публикация вече я няма, но тя е останала в архива.

В доклада се казва, че в Красноярския край има само едно предприятие за производство на краставици, а недостигът на други зеленчуци и зърнени храни в резултат на западните санкции „се усеща остро не само в Красноярския край, но и на федерално ниво“.

В тази връзка властите на Красноярския край решават, че „отчуждаването на излишъка от миналогодишните и настоящите реколти на фермерите в Херсонска област ще се превърне в един от инструментите за подпомагане на малкия бизнес, потребителските кооперации“.

Ръководителят на руския комитет по селскостопанска политика Владислав Зирянов каза, че подобен „опит“ може да бъде възприет и в други региони на Русия, а продуктите могат да бъдат конфискувани в други окупирани региони на Украйна, посочва Гордон.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar