Според президента Румен Радев трагедията край Своге е осветлила порочната система в обществените поръчки, в строителството и контрола на качеството на пътищата.

Държавният глава коментира мерките, предприети от институциите след тежкия пътен инцидент край Своге, при която загинаха 17 души.

„Чакаме присъди, а за пореден път ни се поднасят обещания и нови органи“, каза президентът, имайки предвид идеята на държавата да създаде нова структура, която да надзирава безопасността по пътищата:

„Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки, в строителството, в контрола над качеството на пътищата. Тя се вижда и с невъоръжено око, но заради нея загиват хора и независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош и това е факт, а парите са изядени. И така е не само в Своге. Ако нямаме най-сетне ефективно наказание, не можем да променим системата. Навсякъде се вихри безнаказаност“, коментира президента Радев.

Две седмици след пътния инцидент в Харманли, в който участва бащата на държавния глава, Румен Радев коментира случая:

„Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент. Затова си има съответните компетентни органи и всеки – независимо кой ,трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Няма как обаче да се отмине факта, че цели институции са впрегнати да раздухат случая и виждате и можете да си обясните – за да се прикрият реалните скандали“, допълни още той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar