Рецидивист на 32 години е задържан за грабеж и побой над възрастен човек в село Расово, община Медковец.

Нападението е станало в нощта на 16 септември, но потърпевшият И.Т. съобщил за него на 21 септември. По думите на 73-годишния потърпевш е бил нападнат в дома си от непознат, който му нанесъл множество удари в главата и тялото, след което го повалил го на земята и претърсил къщата. В кухнята е намерил малка парична сума, която е взел със себе си.

По случая веднага започнало разследване, а криминалистите от участъка в Медковец установили извършителя на нападението – Л.Н.С., 32-годишен, от същото село, който е направил пълни самопризнания и е върнал отнетите пари. Първоначално е задържан за 24 часа с полицейска заповед, а след това с прокурорско постановление е върнат в ареста за още три денонощия. По искане на държавното обвинение Районният съд в Лом е наложил постоянна мярка за задържане на лицето.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха, че мъжът е криминално проявен и осъждан, а настоящото престъпление е извършено преди да е изтекъл изпитателният срок от предишното му осъждане. Именно това е причината да се наложи постоянна мярка за задържането му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar