Репортерът на предаването „Господари на ефира“ Димитър Върбанов е приет в болница с наранявания по главата и ръцете, след като е бил нападнат по време на работа във Велико Търново, съобщи в сряда вечерта Нова телевизия.

Журналистическият екип е посетил местен склад, обект на сигнали и проверки от институциите, при които наскоро в него на два пъти бяха установени тонове преопаковани хранителни продукти с изтекъл срок на годност.

Върбанов е бил нападнат от двама служители и началника на склада, които го вдигнали и хвърлили на бетонова площадка. При падането репортерът е наранил главата и ръцето си, след което е откаран в Спешното отделение в града.

Журналистът се включи в ефира на Нова телевизия от болницата, като обясни, че според лекарите няма счупвания или сериозни наранявания, но уточни, че не се чувства добре. По думите на Върбанов той е подал сигнал за случая на спешния телефон 112.

Въпросният склад вече бе проверяван на два пъти, като местният екип на „Господари на ефира“ засне излизащите отвътре екипи на прокуратурата, полицията и агенцията по безопасност на храните. След първата проверка, установила около 7 тона продукти с изтекъл срок на годност, Върбанов пусна нов сигнал, че в имота има още един склад със скрит вход, който не е бил проверен.

При последвалото ново посещение на властите там бяха открити още към 5 тона храни с изтекъл срок на годност, което впоследствие бе потвърдено от проверяващите пред предаването. Това е второто нападение срещу Димитър Върбанов – през 2010 г. той беше ударен с чук по главата, припомня Нова телевизия.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Поли
Поли
02 октомври 2018 23:34
Гост

Това обаче се оказва долна лъжа! Прочетете истината тук: http://epicenter.bg/article/sahara/164804/7/0