8-годишното момченце палело огън на терасата и викало за помощ

2000 лева глоба наложи пловдивският военен съд на рейнджърка, която 11 пъти оставила малолетния си син без надзор. Наказанието е постановено в нейно отсъствие, тъй като тя в момента е в Италия.

До процеса се стигнало след сигнали срещу нея в полицията. За 8-годишния Ангел се грижела единствено майката Мария М. Биологичният баща на детето я зарязал след раждането. Първоначално рейнджърката от поделението в с. Свобода плащала на жени да гледат хлапето, докато е на работа. Впоследствие обаче се отказала от услугите им, тъй като военният, с когото заживяла на семейни начала, изпивал парите.

Според събраните по делото доказателства Мария М. и любовникът й тормозели момченцето. Комшии са свидетелствали, че често чували плача му. Няколко пъти, докато било само вкъщи, детето палело хартии на терасата и викало за помощ, за да привлече внимание на минувачите. Социалните са го отвели в дом след побой от страна на приятеля на Мария, а впоследствие го настанили в приемно семейство. Заключението на психолозите е, че рейнджърката не е добър родител и не е в състояние да се грижи за сина си. Ангел получил сериозна емоционална травма вследствие на домашното насилие. Имал страх от тъмното и ходел по нужда в спалнята си.

„Детето бе разпитано в „синята стая“ и потвърди, че е било заключвано от майка си и бито от приятеля й“, казаха от военния съд в Пловдив. Магистратите уточниха, че любовникът на Мария М. е получил наказание заради побоя над момченцето и вече е уволнен от армията. Той имал и предишна присъда за неправилно съхранение на оръжие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar