Софийска районна прокуратура свика службите на съвещание

Магистратите, наблюдаващи заплахите срещу четиримата, не могат да се свържат с тях

Недопустимо е МВР и ДАНС да не изпълняват закона

Софийска районна прокуратура се е самосезирала по всички сигнали за заплахи срещу публични лица в последните 2 месеца. ВИП персоните не са подавали жалби, но още в деня на образуването на прокурорските преписки по публикации в медиите наблюдаващите магистрати са се опитали да се свържат с Бойко Рашков, Христо Петров – Ицо Хазарта, т. нар. журналист Атанас Чобанов и общинския съветник Борис Бонев, но без успех. Това стана ясно днес от изявление на Невена Зартова, ръководител на Софийска районна прокуратура (СРП).

„Наблюдаващите прокурори поискаха информация от компетентните структури – МВР, ДАНС, служба „Военно разузнаване“ разполагат ли с данни за заплахи по отношение на тези лица. За огромно съжаление до момента такъв отговор в прокуратурата не е получен, въпреки че се касае за изнесени данни за престъпления, които засягат живота на български граждани“, посочи Зартова. Тя уточни, че имало само един отговор от ДАНС, че не знаят за заплахи към т. нар. журналист Чобанов. По думите є е недопустимо службите да отказват информация на прокуратурата, каквито са задълженията им по закон.

Днес следобед в СРП бе свикано заседание, на което бяха поканени шефове от ГДБОП, полицията, СДВР, ДАНС и служба „Военна информация“, на което да се обсъдят заплахите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar