Дело за лъжесвидетелстване е било заведено срещу тъщата на подсъдимия за убийството на родителите си Венцеслав Караджов – Мария Рекина, научи Агенция Монитор. Разследването срещу нея е заради това, че по време на един от първите й разпити в досъдебното производство тя се опитала да му осигури алиби за нощта на двойния разстрел. Първо е твърдяла, че зет й не е излизал от вкъщи. След часове разпит, продължил през цялата нощ, тя все пак е признала, че във вечерта на разстрела на Божура и Цветан Караджови синът им Венци все пак е излизал от апартамента.

Според адвоката на Венцеслав Караджов Зоя Тошкова делото за лъжесвидетелстване е било образувано още миналата година. По думите на адвокат Тошкова противоречията в показанията на Мария Рекина са били заради продължилия цялата нощ разпит на тъщата. „Делото за лъжесвидетелстване е най-вероятно заради едни от първите й показания по време на досъдебното производство, когато е казала, че Венцеслав Караджов не е излизал от тях. Те приемат, че когато е казала в 4 часа сутринта, че Венци е излизал, те приемат това за вярно, защото на тях това им върши работа“, коментира адвокат Зоя Тошкова. По думите й най-вероятно Мария Рекина ще бъде обявена за издирване, въпреки че за властите местонахождението й е известно. Жената работи и живее в Гърция за постоянно и на последното заседание на окръжния съд в Пловдив срещу зет й бе дошла, като свидетел. Тогава разпитът й започнал в 9 часа сутринта и продължил до 17 часа същия ден. „Включително я питаха дали е имала контакт с адвокатите…Жената си пристигна от Гърция и аз дори самото дело гледам да не я доближавам на по-малко от 3 метра“, се възмути адвокат Тошкова.

Възрастните Божура и Цветан Караджови били застреляни на 15 май 2016г. вечерта. В тялото на съпруга имало три куршума, а в това на Божура – шест. За двойното убийство бе арестуван синът им Венцеслав, като според разследващите мотивът бил спор за имот – двор и къща, на ул. „София“ в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar