[email protected]

Дал на 11-годишния си внук да кара, служителите спрели колата и той избухнал

Осъждан жител на Първомай сключи споразумение с прокуратурата и получи поредното си наказание, след като се призна за виновен по обвинения в непристойни действия, съпротива на полицаи и увреждане на униформеното облекло на единия.

Както „24 часа“ вече писа, мъжът беше арестуван на 3 януари. По време на обход около 13,30 ч. автопатрул от районното управление в града засякъл мерцедес, зад волана на който било малко момче, а до него на предната седалка стоял по-възрастен мъж. Униформените спрели колата и опитали да направят проверка, но дядото на 11-годишния шофьор станал агресивен.

Рецидивистът блъскал и отправял закани към двамата полицаи, плашил ги с уволнение, отказал да даде документите си и тези на колата. Опитал и да попречи на служителите на реда да свалят номерата на мерцедеса. Не изпълнил разпореждането им да стои мирен, съпротивлявал се при ареста и повредил униформата на единия.

За провиненията си мъжът получил едно общо най-тежко наказание от 2 години пробация, изразяваща се в задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Два пъти седмично ще трябва да се подписва пред длъжностно лице.

Определението, с което Районният съд в Първомай е одобрил споразумението, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar