Върбан Борисов – Боксьора, който бе осъден на 18 г. затвор като член на бандата Опасните, е пуснат от затвора. Наказанието му е прекъснато за 30 дни въз основа на медицинска документация от затворническа болница.

Според нея Боксьора има онкологично заболяване и се нуждае от специално лечение, потвърдиха от Софийската градска прокуратура след запитване на „24 часа“. Нареждането за освобождаване на затворника е от 26 март.

Бандата на Опасните бе осъдена окончателно през август 2016 г. за въоръжени грабежи на златари в Перник и заложна къща в София. Освен Боксьора в нея участваха още 7 души. Сред тях имаше и ефрейтор от поделението в Горна баня и затова разследването се водеше във военната прокуратура.

Първият грабеж на бандата е извършен на 24 февруари 2012 г. Тогава маскирани нахлуват с насочени пистолети в златарско ателие в Перник, принуждават хората вътре да легнат с ръце на главите и задигат бижута и пари за над 103 000 лв. Бандата е заловена след друг грабеж на 5 май 2012 г. Основен свидетел срещу нея е приятелка на Боксьора, който е сочен за лидер. След месец прокуратурата ще реши дали да удължи престоя му на свобода в зависимост от здравословното му състояние.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar