Освен за убийството разследват младежа и за кражбата на кола: Това, че е опитал да прикрие стореното, означавало, че осъзнава какво прави

Задържаният млад мъж за убийството на родителите си в Благоевград, който се опита да прикрие деянието си с пожар, вероятно е употребявал някакви стимуланти или подобни субстанции, предполага психологът Иво Ташев.

Възможно е под тяхно въздействие да се е отключило някакво психично заболяване, което е предизвикало агресията му, коментира специалистът. Според психолога това, че младежът се е опитал да прикрие стореното с пожар и след това е откраднал бус, означава, че той е осъзнавал какво прави. Възможно е употребата на веществата да са дошли покрай спортните занимания на студента, който се е стремял да изглежда добре като много други хора“ – обясни психологът Иво Ташев.

Две досъдебни производства са образувани срещу задържания за убийството на родителите си 23-годишен младеж Илия Априлов от Благоевград, съобщи на брифинг късно снощи говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, Георги Мадолев. Едното е във връзка със смъртта на неговите родители, а второто е за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, което обвиняемият е извършил, след като е умъртвил родителите си. Първият сигнал е постъпил малко преди 2 часа в нощта срещу понеделник до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград за пожар в апартамент в жк „Ален мак“. На място предната вечер отиват два екипа, които бързо потушават пожара, но при първоначалния оглед са открити окървавените тела на собствениците на жилището – 60-годишен мъж и неговата 49-годишна съпруга. С постановление на наблюдаващия прокурор преди два дни бе задържан за 72 часа 23-годишният Илия Априлов с две обвинения за убийството на двамата си родители и за кражба на микробус, с който самокатастрофирал. Той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура-Благоевград Георги Мадолев. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Илия Априлов е убил родителите си най-вероятно с тесла с обгорена дръжка, но това предстои да се изясни, обясни Мадолев. Мотивът за престъплението ще се изяснява. Предстои назначаване на множество експертизи. Към момента няма данни Илия да е страдал от психично заболяване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar