Единият от арестуваните във връзка с убийството в село Цалапица близнаци разполага с телефон в ареста. Според тях е бил активен в социалната мрежа „Инстаграм“ в събота срещу неделя, три дни след като го арестуваха. „Кой ще обясни как е бил на линия в Инстаграм?“, запита майката на зверски убития Митко – Атанаска Бакалова.

По думите им възможностите са три – да са му разрешили да е с телефон, някой друг да е влязъл в профила му с неговата парола или пък някой друг арестант да му го е предоставил.

В 18 часа днес протестиращите блокираха движението на кръговото на Панаира при бул. „България“. Блокадата продължи около половин час, след което всички се изтеглиха от пътното платно и застанаха отстрани на булеварда, до преградните пана.

Там те издигнаха плакати и транспаранти с надпис „Справедливост за Митко“. Викаха „Аз съм Митко и няма да мълча“, „Днес е Митко, утре кой?“, „Няма да се спрем“ и „Елате при нас, протестът е за вас“.

След като се изтеглиха от пътя, полицията пусна движението. Шофьорите от преминаващите коли подкрепиха с клаксони почернените близки и приятели на Митко. Майка му посочи, че вчера лично се е запознала с европейската заповед за арест на Рангел, но се чуди защо още не е заловен и изправен пред съда.

„Избяга защото от районното в Стамболийски държаха случая на трупчета няколко дни“, каза чичото на убития Митко – Пейчо Малинов. Протестиращите запитаха още кой позволи близнаците да бъдат задържани толкова късно, след което освободени. По думите им, двете момчета са имали достатъчно време да заличават доказателства.

Снимки от Наташа Манева

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar