Поставиха плакатите си на оградата му

Жители на Цалапица и тази вечер затвориха главния път, който минава през селото, в знак на протест заради убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Хората стигнаха до къщата на полицая, разследвал изчезването на младежа, понеже според тях той също имал вина за това, че извършителят все още не е заловен. Протестиращите поставиха част от плакатите си на оградата на къщата, предаде Нова.

Както „24 часа“ вече писа, утре Окръжният съд в Пловдив трябваше да разгледа делото за мярката за неотклонение на близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени за укриването на трупа на Димитър. Очакваше се пред съдебната палата отново да има протест. Двамата обаче са решили да не обжалват решението на районните магистрати.

„Честно ви казвам губя всякаква надежда, че извършителят ще бъде заловен“, заяви майката на Митко Атанаска Бакалова. Според нея основният заподозрян Рангел Бизюрев се чул с негов познат по телефона и бил изненадан, че само той е обвинен за убийството, след като били трима. От задържането на близнаците Динкови хората в Цалапица са на мнение, че те също са участвали в побоя над 24-годишния.

Местните са категорични, че протестите в селото ще продължават, докато не получат справедливост за Митко.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar